က်ေနာ္လို႔ အိမ္မွာ တစ္ေယာက္တည္းခ်က္စားျဖစ္တဲ႔လူေတြအတြက္ နည္းလမ္းေလးေတြလိုတယ္ေလ :D
အမဲသားျပဳပ္ျပန္ေၾကာ္ ႂကြတ္ႂကြတ္ေလး
မာမာတစ္ေယာက္ ကြန္ျပဴတာေလးပ်က္လို႕
ဘေလာ့ဆီမ၀င္ျဖစ္ခဲ့တာေတာ္ေတာ္ၾကာခဲ့ပါျပီ ေ႐ႊစိတ္ေတာ္ေတြမ်ား
ဆိုးေနၾကျပီလားမသိပါဘူးေနာ္ ဒီေန႕ေတာ့ ဖုန္းကိုသံုးျပီး
မျဖစ္မေနကိုယ့္ဘေလာ့ေလးဆီကို အတင္းမရ ရေအာင္၀င္ခဲ့ပါတယ္။
ေ႐ႊစိတ္ေတာ္ေတြမဆိုးၾကပါနဲ႕ ခြင့္လႊတ္ေတာ္မူၾကပါလို႕သာ ေျပာခ်င္ပါေတာ့တယ္
ကြန္ျပဴတာျပင္ေပးတဲ့ သားကလဲအနားမွာမ႐ွိေတာ့ မာမာတစ္ေယာက္
ဘေလာ့မွာဟင္းေတြတင္ခ်င္ေပမဲ့ တင္မရေတာ့ မ်က္စိသူငယ္ နားသူငယ္နဲ႕ေပါ့႐ွင္။
ဒီဟင္းေလးက ခ်က္ထားတာၾကာပါျပီ ဟင္းအေဟာင္းေလးေတြနဲ႕အေကြ်းလာဆပ္တယ္ေပါ့ေနာ္
ခ်က္ရတာလြယ္ျပီး တာ႐ွည္ထားခံအစားခံတဲ့ အမဲသားျပဳပ္ျပန္ေၾကာ္ေလးပါ မာမာ
ခ်က္နည္းေလးေျပာျပခ်င္ပါတယ္။
ပထမဆံုးအမဲသား မိုးခိုသားကို အတံုးလိုက္ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး
အေနေတာ္အတံုးေလးေတြတံုးပါမယ္ ျပီးရင္ ဆား နႏြင္း ခ်င္း
အရသာမွဳန္႕တို႕နဲ႕နယ္ပါမယ္
အဆင္သင့္ျဖစ္ျပီဆိုရင္ေတာ့ ေစာက္နက္နက္အိုးတစ္လံုးထဲအမဲသားကိုထည့္ ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ့ကာ ေရခမ္းတဲ့အထိတည္ေပးပါတယ္။
ေရခမ္းျပီဆိုတာနဲ႕အေအးခံကာ ခ်င္းျပားမ်ားဖယ္ကာ ခပ္ပါးပါးေလးေတြတံုးေပးပါ
ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးထားပါ အမဲသားကို
မီးအေနေတာ္နဲ႕ ႂကြတ္႐ြလာေအာင္ေၾကာ္ေပးပါ ႂကြတ္လာျပီဆိုတာနဲ႕ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးထားပါ။
ၾကက္သြန္နီကို အမဲသားေၾကာ္ထားတဲ့ဆီနဲ႕ ေၾကာ္ေပးပါ အရမ္းမႂကြတ္ခင္ေလးမွာ
ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးထားပါ ၂ခုလံုးေအးသြားတာနဲ႕ေရာေမႊျပီး
စားသံုးရန္အဆင္သင့္ျဖစ္ပါျပီ။
ပါ၀င္တာေလးေတြကေတာ့
ခရီးသည္ Credit : http://mmlazp.blogspot.com |
No comments:
Post a Comment
သူငယ္ခ်င္းတို႔....အျမင္ေလးေတြေရးေပးခဲ႔ပါ။